Victimele deportărilor staliniste au fost comemorate la paraclisul Sf. Lazar de pe lângă biserica Sf. Nicolae din Durleşti

1269

La data de 7 iulie la paraclisul Sf. Lazar de pe lângă biserica Sf. Nicolae din Durleşti s-au adunat cei care au avut de suferit de pe urma deportărilor staliniste, comemorând cei 69 de ani de la acest moment tragic. 

Intâlnirea a început molebenul pentru sănătate, după care au fost pomeniţi şi cei răposaţi. Într-o atmosferă de reculegere s-a discutat despre evenimentele tragice, punându-se în discuţie şi necesitatea ridicării unui monument.

Prin hotărârea Guvernului Republicii Moldova, victimele deportărilor staliniste sunt comemorate la data de 6 iulie, această zi fiind declarată zi de doliu național.

 


Articole postate de același autor
3853

Chemarea lui Dumnezeu la credinţa creştină a unui musulman

Aest musulman s‑a născut în 1926 într‑o in­sulă a arhipelagului Dodecanez. Toată copilă­ria şi‑a petre­cut‑o jucându‑se cu copiii creştinilor, deşi el era musulman. În ajunul sărbătorilor creştine mer­gea să colinde împreună cu copiii satului, cântând din fluier. Casa unde stăteau era un staul. Acolo, într‑o noapte din ajunul Crăciunului, după ce s‑au întors de la […]