Masa rotundă: „Familia creștină în societatea contemporană” desfăşurată la Palatul Mitropolitan

3177

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Palatul Mitropolitan a găzduit o masa rotundă cu genericul „Familia creștină în societatea contemporană”.

La eveniment au participat 25 de familii în grija cărora se află copii cu dizabilități. Masa rotundă a fost organizată de Protopopiatul I, Chișinău și Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului și a fost prilejuită Zilei Internaţionale a Familiei sărbătorită anual în data de 15 mai. 

În deschiderea evenimentului, părintele protopop al sectorului I, prot. Vadim Cheibaș a adresat celor prezenţi un cuvânt de încurajare şi binecuvântare. După care a urmat mesajul d-ei Lucia Caciuc, șef interimar al DMPDC.

Protoiereul Octavian Moșin, președintele Sectorului sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a mulțumit echipei DMPDC pentru fructuoasa colaborare, menționând că de ani buni Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului realizează activități comune cu Biserica Ortodoxă din Moldova, aducând mai multă speranță pe chipul celor care nădăjduiesc la un sprijin și un cuvânt de încurajare.

La final s-au stabilit anumite strategii şi punţi de colaborare pentru aceste familii, cum ar fi organizarea pelerinajelor, oficierea slujblelor pentru copiii cu dezabilități, discuții și consiliere pentru părinții acestora. 


Articole Asemănătoare
5081

Femeile au o putere de iubire mai mare decât bărbaţii…

Egalitatea nu are limite, bărbatul este egal cu soţia lui. Relaţia de supunere este relaţia Hristos-Biserică.  Dacă vreţi vă pot spune eu că bărbatul nu este egal cu femeia, femeia este superioară bărbatului şi de aici nu mai este egalitate. Dar asta este o părere personală, nu putem vorbi despre asta, pentru că exceptând sacerdoţiul, […]

Articole postate de același autor
3102

Pr. Nicolae Ciobanu: Cum să treci mai ușor peste necazuri

Cât de tare nu ne-am dori să evităm necazurile, totuși acestea apar mai devreme sau mai târziu în viața noastră. Așa se face că ajungem să fim loviți de realitatea lor cu o intensitate mai mare sau mai mică. Probabil că nu este om în această lume care să nu fi avut un necaz oarecare. […]