Biserica din satul Hârtop, Protopopiatul Florești a ars într un incendiu

2744

În a doua parte a zilei de 28 aprilie, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, episcop al Sorocii și vicar mitropolitan a întreprins o vizită în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, Protopopiatul Florești.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 aprilie sfântul locaș a fost incendiat de niște persoane necunoscute.

Protoiereul Serghei BOLDIRESCU, paroh al bisericii i-a relatat ierarhului despre starea lucrurilor. Toate obiectele de cult și odăjdiile liturgice au ars.

Arhiereul vicar a acordat un ajutor financiar din partea Direcției mitropolitane pentru lucrările de restaurare, încurajându-i pe cei prezenți să-și consolideze eforturile în vederea reparației, îndreptându-și rugile către Dumnezeu Atotțiitorul.

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, raionul Florești are nevoie de sprijinul drept-măritorului popor pentru a-și redobândi frumusețea ei de odinioară.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
3649

Sfântul Mormânt din Ierusalim, închis în semn de protest față de taxele impuse de Israel

Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creștine. Sfântul Mormânt din Ierusalim, locul în care conform tradiției creștine a murit și a reînviat Iisus Hristos, a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creștine, în semn de protest față de impunerea de către Israel a taxelor […]

Articole postate de același autor
2694

Manifestările cultural-religioase consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu au demarat la Lozova

Duminică, 1 octombrie, în satul Lozova, r. Strășeni, baștina regretatului mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei (1927-2000), au demarat manifestările cultural-religioase consacrate celor 90 de ani de la nașterea ierarhului. Evenimentul este organizat de către Primăria și Parohia din Lozova, precum și de către membrii Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa”, Râmnicu Vâlcea, România, prilej […]