Ingrediente:
- 2 morcovi;
- 1 ceapă;
- 1 țelină mică;
- 2 cartofi;
- 1 lingură de pătrunjel tocat;
- 7 căței de usturoi;
- 250 ml de untdelemn;
- 2 linguri de făină;
- 1 cutie de ciuperci;
- 1 lingură de mărar;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Se curăță ceapa, morcovii, țelina și cartofii, se spală și se dau prin răzătoare, se pun într-un vas, se adaugă sare, piper, usturoiul tăiat mărunt, mărarul, pătrunjelul, ciupercile, 2 linguri de făină, 1 lingură de untdelemn și se amestecă. Se pune untdelemnul rămas în tigaie și, cand s-a încins, se ia cu lingura din compoziție și se pune în untdelemnul încins. Chifteluțele astfel formate se rumenesc pe ambele părți și se scot pe un platou. Se pot servi și calde, și reci. Dacă nu este post, în loc de făină se pot pune 1-2 ouă în compoziție și atunci chifteluțele se dau prin puțină făină înainte de a fi puse la prăjit. Se pot consuma cu o salată de crudități sau doar cu o frunză de busuioc și puțin untdelemn de măsline, după gust.
Poftă bună !
Sursa: Sănătate cu mâncaruri de la mănăstiri din Muntele Athos și din România, Tudor Osiac, Editura Evanghelismos