Nu te mâhni dacă nu primeşti imediat de la Dumnezeu ceea ce ceri

5342

Să te lupţi să nu ceri răul nimănui în rugăciunea ta, ca să nu dărâmi ceea ce zideşti, făcând scârboasă rugăciunea ta. Datornicul cu zece mii de talanţi, din parabola evanghelică, să-ţi fie pildă! Dacă nu-l ierţi pe cel care te-a vătămat, nici tu nu vei dobândi iertarea păcatelor. Pentru că Sfânta Evanghelie spune despre datornicul cu zece mii de talanţi, care n-a iertat pe datornicul său, că„a fost dat chinuitorilor” (Matei 18, 24-35).

Este bine să nu te rogi doar pentru tine însuţi, ci şi pentru fiecare semen de-al tău, încât să urmezi astfel rugăciunile îngerilor.

Nu te mâhni dacă nu primeşti imediat de la Dumnezeu ceea ce ceri. Pentru că vrea să-ţi facă mai mult bine, răbdând cu tărie în rugăciune. Ce lucru mai înalt există, într-adevăr, decât să te însoţeşti cu Dumnezeu, şi să vorbeşti împreună cu El? (Sfântul Nil Ascetul)

Glasul Sfinţilor Părinţi, traducere de Părintele Victor Mihalache, Editura Egumeniţa, 2008, p. 409-410


Articole Asemănătoare
3407

Să cereţi de la Dumnezeu şi să nu vă pierdeţi curajul vostru!

Lăsaţi toate grijile pe seama lui Dumnezeu, căci Acela lucrează pentru voi. Să nu deveniţi mici la suflet şi să nu vă tulburaţi! Cel Care cercetează cutele cele mai adânci ale sufletelor omeneşti cunoaşte şi poftele voastre şi are puterea să vă scape de ele, aşa cum doar El o ştie. Voi să cereţi de la […]

Articole postate de același autor
2243

A fost ales noul Episcop al Hușilor!

PS Ignatie Mureșanul este noul Episcop al Eparhiei Hușilor. Ierarhul a fost ales joi cu majoritate de voturi de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ședinței de lucru prezidate de Patriarhul Daniel. Pentru scaunul episcopal vacant al Huşilor, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a propus doi candidați. Pe lângă PS Ignatie […]