Colinde şi tradiţii de Nașterea Domnului Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei

3054

Suntem în plină iarnă şi în toiul sărbătorilor creştine. L-am prăznuit pe Sf. Andrei şi Sfântul Nicolae, suntem în aura măreţei şi frumoasei sărbători-"Naşterea Domnului ". Mai avem a sărbători pe Sf. Vasile, marele învăţător al Bisericii, a ne bucura de botezul Domnului, a-l pomenii pe Ioan Botezătorul.

Astfel, la 22 decembrie 2017 elevii Instituţiei Publice Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale au adus în sufletele celor din jur magia sărbătorilor de iarnă, cu colinde românesti. S-au adunat să-L bucure pe Domnul și să ne amintească de evenimentele de acum 2000 ani, care au început în saracăcioasa peşteră din preajma Betleemului.

Copiii frumoși și plini de entusiasm au ieşit in şcenă pentru a promova tradiţiile şi valorile neamului. Colindele au darul de a revigora în Biserica lui Hristos conștiința misionară, întrucât misiunea de a vesti iubirea lui Dumnezeu prin cuvânt și faptă este o vocație a tuturor creștinilor.

Apropierea lui Dumnezeu de oameni, prin Întruparea Sa, îi face pe aceștia să se apropie de Dumnezeu. În colinde se cântă taina lui Dumnezeu Care coboară din ceruri și vine pe pământ. Fiul lui Dumnezeu Se face Fiul Omului, Se sălășluiește între oameni. El vine la noi, pe pământ, în casa și sufletul nostru, pentru ca noi să putem intra în casa cea cu multe locașuri a Tatălui din ceruri, așa după cum ne spune Mântuitorul când zice 'în casa Tatălui Meu multe locașuri sunt(Ioan 14, 2).


Articole postate de același autor
15238

Lucruri pe care trebuie să le păzești cu sfințenie

Dacă ai posibilitate și voință, obișnuiește să te trezești la rugăciune în miez de noapte. Rugăciunea din timpul zilei este de argint şi este dusă la Dumnezeu de către sfinţii îngeri, însă cea mai puternică rugăciune este cea din timpul nopţii. Ea se numeşte de aur fiindcă atunci cerurile sunt deschise iar rugăciunea ajunge la […]