Viața Sfântului Andrei între mit și realitate – tema serii duhovnicești la USM

2106

În ziua prăznuirii Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, la biserica USM s-a desfășurat o seară duhovnicească închinată sfântului sărbătorit.

Drept invitați au fost conf. univ. dr. hab. Dumitru Căldare, filosof și gânditor creștin, și Ion Vicol, scriitor, autor al romanului istoric ”Noaptea Sf. Andrei”.

S-a vorbit despre viața și activitatea apostolului care a semănat cuvântul Evangheliei pe meleagurile noastre. A fost prezentat cadrul istoric și itinerarul propovăduirii Apostolului Andrei.

Invitații s-au referit și la reminiscențele păgân,e care au supraviețuit în timp și care nu au nici o legătură cu viața ucenicului direct al Mântuirorului.

A fost prezentat sfântul ca un ocrotitor al neamului nostru și s-a vorbit despre amprenta lăsată de acest apostol în viața și conștiința atâtor generații de creștini.

Dl D. Căldare a prezentat romanul ”Noaptea Sf. Andrei”, provocând publicul să citească această monumentală lucrare, care îl prezintă în plinătatea sa pe acest urmaș al Mântuitorului.

Pr. Octavian Moșin


Articole Asemănătoare
2796

Doar lucrurile care sunt făcute în Dumnezeu şi pentru Dumnezeu pot fi numite valori adevărate – Discuţie cu arhim. Augustin (Zaborosciuc)

În seara zilei de miercuri, 4 octombrie 2017, Biserica „Întâmpinarea Domnului” a găzduit o frumoasă întâlnire duhovnicească cu  Arhim. Augustin (Zaboroșciuc), nevoitor al mănăstirii Curchi. În cadrul discuţiei părintele a prezentat tema aleasă pentru această întâlnire – „Despre adevăratele valori”.  “E regretabil că trebuie să abordăm în prezent tema „adevăratelor valori”, căci dacă discutăm despre falsele şi adevăratele […]

Articole postate de același autor
5080

Predică la Sfântul Mare Mucenic Pantelimon

Iubiți credincioși, Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, Care a dat dar și putere ucenicilor Săi, de a vindeca tot felul de boli, de a învia și mântui sufletele oamenilor, un dar ca acesta l-a dat și mul­tor sfinți, martiri și ierarhi. Unul din cei mai de sus sfinți tămă­duitori fără de plată a bolnavilor […]