În duminica a XXV-a după Cincizecime, PS IOAN, episcopul Sorocii a sfințit noul prestol al catedralei episcopale

1731

La data de 26 noiembrie, duminica a XXV-a după Cincizecime, fiind și ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Preasfințitul IOAN, episcopul Sorocii a liturghisit la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Înainte de începerea Dumnezeieștii Liturghii a fost sfințit noul prestol al bisericii centrale a orașului.

La această rânduială liturgică alături de arhiereul vicar au participat prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului; prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei, prot. Vadim PATRINICA, prot. Ștefan CĂLUGĂRU, prot. Iurie LUPAȘCU, pr. Eugeniu SPRINCEAN și protod. Anatolie COBZAC.

În această binecuvântată zi, la biserică au venit mulțime de enoriași soroceni și oaspeți ai urbei pentru a se ruga și Fericitei Matrona de Moscova, ale cărei fragmente din moaște sunt expuse la catedrala arhierească din Soroca.

La sfârșitul slujbei episcopul IOAN a mulțumit tuturor pentru participarea la sărbătoare, anunțând și despre începutul perioadei postului Nașterii Domnului, la data de 28 noiembrie.

În mod special, a exprimat profundă recunoștință Doamnei Svetlana DONESCU, ctitor al catedralei episcopale, care a oferit acest prestol, arătând multă generozitate creștinească.

În semn de prețuire, Doamnei Svetlana DONESCU i-a fost acordată înalta distincție bisericească ordinul „Fericita Agafia de la Cușelăuca”, gr.II.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1649

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul cinstită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

Vineri, 7 iulie 2017, Cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Sfîntului Prooroc şi Botezător Ioan, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni. În dimineaţa zilei Chiriarhul, a fost întîmpinat călduros de către soborul de preoţi şi diaconi slujitori şi creştinii Catedralei împreună cu candidatul la hirotonie în […]

Articole postate de același autor
4043

Întâi e datoria şi apoi vine bucuria

  M-a impresionat faptul că un fost deţinut politic, când a început să vorbească într-o adunare festivă, înainte de toate, a zis cu glas tare: „Doamne ajută-mă să nu greşesc.” Greşim noi înşine, şi greşesc şi alţii, în ceea ce ne priveşte pe noi. Lucrul de căpetenie este să ni se facă „ocara, ca cinstea; lipsa, […]