Sfințirea temeliei bisericii din Clococenii Vechi

2646

Marți, 3 octombrie 2017, Preasfințitul Marchel a oficiat slujba de sfințire a temeliei bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni. Momentul istoric a fost onorat prin prezența creștinilor, dar și al autorităților publice locale: domnul Ion Leucă, președintele raionului Glodeni; domnul Iațuc Dumitru, primarul satului Clococenii Vechi și câțiva agenți economici locali. De asemenea evenimentul a fost solemn prin prezența unui sobor de preoți constituit din: părintele-blagocin Victor Guleac; părintele-duhovnic Pavel Cîrlan; părintele-paroh David Roșca;protoiereul Valerii Zîcu și alți preoți megieși.

Rugăciunea a început la răsăritul soarelui cu sfințirea apei, sfinirea uleiului, fixarea crucii de lemn. Preoții au stropit cu aghiasmă temelia, iar prima piatră a fost pusă de Preasfințitul Marchel.

La finalul rugăciunilor de invocare a ajutorului dumnezeiesc, Episcopul a explicat creștinilor simbolistica evenimentului, a felicitat enoriașii cu finisarea primei etape și i-a încurajat să depună toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit zidirea bisericii.

sursa http://ephbalti.md


Articole postate de același autor
1652

Sfântul Ioan Botezătorul prăznuit în mijlocul enoriașilor soroceni

De ziua prăznuirii Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, la care au participat prot. mitr. Nicolae Craveţ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, preoți, dar și credincioși, veniți să-l cinstească pe Înaintemergătorul Domnului. În cuvântul său […]