Convocarea clerului Vicariatului de Soroca

1646

Vineri, 8 septembrie 2017, Preasfințitul IOAN, episcopul Sorocii a convocat clerul Vicariatului de Soroca în ședință ordinară la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din municipiul Soroca.

În prima parte a întrunirii, episcopul a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente bisericești care au avut loc în ultima perioadă. A urmat prezentarea lucrării „Vrednici ostenitori ai Bisericii” din colecția „Personalități basarabene”.

Apoi, părintele protopop, prot. Nicolae CRAVEȚ i-a relatat ierarhului despre prezența preoților-profesori de religie în școlile raionului în noul an de studii.

Episcopul IOAN a adus la cunoștința preoților soroceni informația privind admiterea la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca a elevilor pentru specialitatea „Teologie”.

Totodată, au fost stabilite proiectele de activitate pentru următorul trimestru. La finele acestei întâlniri arhipăstorul a răspuns la întrebările slujitorilor, mulțumindu-le pentru osteneala și munca depusă în comunitățile încredințate, îndemnându-i la slujire jertfelnică în continuare.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
1916

Sfântul Ioan Teologul cinstit în rugăciune la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În dimineața zilei de 9 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din mun. Chișinău, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul. La această slujbă au participat clerul Sfântului locaș și enoriașii veniți să-l cinstească […]

Articole postate de același autor
913

În perioada stării de urgență, parohiile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova vor primi ajutor financiar din partea Direcției mitropolitane, pentru întreținerea sfintelor lăcașe

Preacuvioşi, Preacucernici Părinţi, Preacuvioase Maici, În aceste vremuri de încercare și îngrijorare, provocate de răspândirea crescândă a contaminării cu coronavirusul Covid-19 în țara noastră, luând act cu multă îngrijorare de nevoile stringente ale parohiilor și mănăstirilor noastre văduvite de credincioși, am decis să venim cu un sprijin din partea Direcției mitropolitane, prin alocarea unui ajutor […]