Să nu cerșim iubirea…să iubum!

3138

Este egoism să vrem ca ceilalți să ne vorbească cu bunătate. Să nu ne strâmtoreze cele potrivnice. Să-i lăsăm pe toți să ne vorbească așa cum simt.

Să nu cerșim iubirea. Să urmărim a iubi și a ne ruga din tot sufletul pentru aceia. Atunci vom vedea că toți ne vor iubi fără să urmărim aceasta, fără să le cerșim deloc iubirea. Ne vor iubi liber și sincer din adâncul inimii lor, fără să-i silim.

Atunci când iubim fără să urmărim a fi iubiți, se vor aduna toți împrejurul nostru ca albinele. Asta este valabil pentru toți.

Din Ne vorbește Părintele Porfirie, Editura Bunavestire, p. 302


Articole Asemănătoare
4171

Soţul şi soţia pot să aparţină doar unul altuia

Cel ce intră în căsnicie curat, cast, pentru prima dată pătrunde taina unirii trupeşti, şi în urma acestui fapt în suflet se naşte pentru prima dată o atitudine nouă, evlavioasă, faţă de trupul celuilalt, care devine sacru. După cum arată viaţa, tocmai în urma apropierii trupeşti (în condiţii normale) din căsătorie înfloreşte în suflet sentimentul […]

Articole postate de același autor
1703

Medicul Mariana Zubatîi a conferențiat la biserica USM

În seara zilei de miercuri, 21 martie, în cadrul serii duhovnicești a fost invitată dna Mariana Zubatîi, medic generalist cu competențe în metabolism și nutriție. Tema discuției a fost “Să mâncăm pentru a trăi, nu să trăim pentru a mânca”. Aflându-ne în perioada Postului Mare, au fost abordate diverse aspecte ale alimentaţiei, doamna doctor venind […]