Cinul iertării la catedrala „Sf.Ier.Nicolae”

2111

Duminică 13 martie 2016, Preasfințitul Marchel a participat la vecernia dumnicii lăsatului de sec în catedrala „Sf.Ier.Nicolae” din Bălți. Tradițional, la finalul vecerniei, în cadrul cinului iertării, episcopul și-a cerut iertare de la preoții și mirenii prezenți și dând arhiereasca binecuvântare pentru începutul Postului Mare. De asemenea, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură despre iertare, despre postul adevărat, despre rugăciune și milostenie. Cu această ocazie fiecare a avut ocazia, ca să-și ceară ierare individual de la Vlădica și să primească binecuvântare.

Împlinind cuvintele sfintei Evanghelii (Matei 6,14-15), fiecare creștin se cuvine să-și ceară iertare de la semenii săi și numai așa cu inimă curată să postească, să se roage și să facă milostenii.


Articole postate de același autor
2144

Arhiepiscopul Ieronim a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele incendiilor din Grecia

Ca urmare a celor mai devastatoare incendii din Grecia din ultimii zece ani care au cauzat moartea a peste 80 de persoane, Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, a oficiat miercuri dimineață o slujbă de pomenire pentru odihna sufletelor celor care şi-au pierdut viaţa în incendii. Slujba a avut loc la Catedrala […]