Fiecare purtăm ceva deosebit de la bunul Dumnezeu și după acest dar ni se va și cere

4482

Vreau să câștigăm toți fiecare zi, ca să nu spun chiar fiecare moment. Fiecare purtăm ceva deosebit de la bunul Dumnezeu și după acest dar ni se va și cere.

Iată astăzi a trecut o zi. Să ne întrebăm: cui i-a fost dat mai mult din ea? Cât de nesigur este că vom apuca pe cea de mâine?! Așa zic, că s-ar putea merge spre un început de trezvie, trezvie care ne va învăța mult.

Iată, cum vedeți, eu țin mult să fim cu inima trează, cu fața către Dumnezeu, că El numai aceasta vrea: inima, inima noastră.

Arhimandritul Arsenie PapaciocScrisori către fiii mei duhovnicești, Mănăstirea Dervent, Constanța, 2000, p. 97


Articole Asemănătoare
3789

„Se închină, mamă, se închină”

Hristos în iesle, a fost Împărat şi Cerşetor. Pentru cine S-a întrupat Cuvântul, pentru îngeri? Pentru noi, oamenii! Ce mai aşteptăm? Ţi se cere o trăire simplă de tot şi o relaţie cu ceilalţi. Pe contul tău. Când eram mic, la ţară, am văzut o oaie care a dat din picior şi s-a culcat. Nu […]

Articole postate de același autor
4837

Să spui rugăciunea cu dragoste

 Dintre toate virtuţile, rugăciunea inmulţeşte cel mai mult iubirea. Aşa cum faci când te întâlneşti cu un prieten drag sau cu cineva mult iubit, căruia abia astepţi să-i spui totul, totul, ca să te simţi după aceea eliberat, aşa să faci şi când mergi să te întâlneşti cu Dumnezeu. Să spui rugăciunea cu dragoste. Dumnezeu […]