Să spui rugăciunea cu dragoste

5080

 Dintre toate virtuţile, rugăciunea inmulţeşte cel mai mult iubirea. Aşa cum faci când te întâlneşti cu un prieten drag sau cu cineva mult iubit, căruia abia astepţi să-i spui totul, totul, ca să te simţi după aceea eliberat, aşa să faci şi când mergi să te întâlneşti cu Dumnezeu.

Să spui rugăciunea cu dragoste. Dumnezeu ne iubeşte cel mai mult. Să avem o relaţie de iubire în rugăciune, să ne apropiem de Dumnezeu ca de un prieten drag. Şi mai presus de toate, să nu avem o relaţie interesată cu el. Interesul distruge o relaţie. Între oameni, dacă există interes, ei nu pot construi o relaţie adevărată. Iar dacă între oameni nu se poate cu interes, nici cu Dumnezeu nu se poate. Alege-l pe Dumnezeu, nu interesul. Vedeţi câte feţe ale rugăciunii există? Câte consecinţe benefice pentru noi? Mai poţi să nu te rogi? Toate astea le-au trăit şi strămoşii noştri, de asta s-au lipit de Dumnezeu. Au înţeles că rugăciunea îţi deschide cerul. Prin rugăciune priveşti în cer. Este extraordinar să priveşti în cer mereu.

Extras din interviul cu pr.  Iustin Miron  de la Manastirea Oasa


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
8618

Minunea cea mai mare

Era pe la începutul primăverii, când mugurii copacilor plesneau unii după alţii în cununiţe de flori roz-albe. Vrăbiile şi mierlele îşi slobozeau cântecele prin văzduh, iar oamenii trăgeau cu putere în piept miresmele lui april. Primăvara cea zglobie bătea şi la ferestrele spitalului. Înauntru însă erau oameni bolnavi, cu privirile umbrite de un val de […]