„Roadele” celor 7 ani de acasă…

6345

Când a murit, eu n-am simţit nimic. Nu e nici o lună de atunci. Mă trimiseseră de la ziar să fac un articol la Bruxelles. M-am întors pe Otopeni, am deschis telefonul şi am văzut că aveam un mesaj: „Îmi pare rău, Cristi”.

Bunicul meu care m-a crescut până la 7 ani murise într-o dimineaţă în care eu beam cafea în Belgia. L-au îngropat înainte să ajung acasă, în cimitirul din satul în care am copilărit, dincolo de calea ferată. În Teleorman. Mama nu a vrut să mă anunţe, s-a gândit, pe bună dreptate, ce aş fi putut face eu de acolo? Nimic.

Am stat cu mama la masă, singuri, fără mâncare pe masă, fără nimic, şi ea mi-a spus tot. Că era tot mai puţin conştient în ultimele zile. Că l-a întrebat, „tată, poţi să te mai rogi?”. El a zis „Nu”. Mama i-a spus, „atunci spune măcar «Doamne, ai milă de mine», spune de fiecare dată când te trezeşti.”. Şi a tot spus cuvintele astea, „ai milă de mine”. Dar ultimele lui cuvinte au fost, „Doamne, mi-am spart capul”. Şi după zeci de accidente cerebrale l-a făcut pe ultimul şi, ... s-a dus.

 Câteva zile mai târziu m-au trimis de la ziar să acopăr alegerile parlamentare în judeţul Teleorman. Am trecut prin satul meu, dar n-am avut curaj să merg dincolo de calea ferată. Ce puteam vedea? O cruce şi un nume. M-am uitat de departe, de dincolo de linii şi de trenuri. N-am avut curaj. Deşi tot ce-mi mai amintesc despre el sunt serile de vineri în care citeam împreună psalmi din Biblie: „Chiar de-ar fi să trec prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine...”  Da, tu eşti cu mine.

 

www.adevarul.ro

 


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
2774

Patriarhia Română distribuie gratuit Noul Testament la peste 3000 de persoane vârstnice

Persoanele vârstnice se află permanent în atenţia Bisericii Ortodoxe Române. Centrele sociale care aparţin Patriarhiei Române deservesc în prezent 3.100 persoane vârstnice. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada următoare va fi distribuit câte un exemplar din Noul Testament tipărit cu litere mari tuturor bătrânilor din grija serviciilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române. Volumele […]

Articole postate de același autor
1957

Ssfânta mănăstire Saharna și-a sărbătorit hramul

În această zi frumoasă de vară, una dintre perle printre mănăstiri de pe meleagurile bătrânului Nistru, ce păstrează flacăra credinței aprinse din veacuri, Sfânta Mănăstire Saharna și-a sărbătorit hramul. Slujba praznicală a fost oficiată de către Arhim.Adrian Baciu,starețul mănăstirii, în biserica Sfânta Treime, frumos împodobită cu ramuri și ierburi binemirositoare, prin care s-a preînchipuit răspândirea […]