Cum știi că NU e iubire

8785

Orice mizerie dintre doi oameni își găsește ca scuză iubirea. Și continuă. Și trebuie acceptată. Și e o normalitate, că doar „ne iubim”.

Nu mai faceți din iubire o dependență fizică și psihică de alt om. Nu-l iubești atunci când scopul este să-ți satisfaci nevoile emoționale și sexuale. Iubirea nu e egoistă.

Nu e iubire atunci când te pierzi pe tine, când nu mai știi cine ești, când ești manipulat/ă, iar valorea ta este definită de ochii celuilalt.

Nu mai spune că-l iubești din cauză că te doare sufletul și îi simți lipsa. Nu tot ceea ce simți e iubire. Doare frica de singurătate. Doare respingerea. Doare acea lipsă a ceea ce el îți oferea.

Nu este iubire atunci când trebuie să alergi după el și să-i cerșești atenție, pentru că iubirea stă pe loc și oferă fără să aștepte ceva în schimb.

Sentimentul de iubire este pur. Nu îl mai tăvăliți prin noroi. Nu-l mai amestecați cu altele.

Iubești sau doar ți se pare că iubești?


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
4212

Rupe lanțurile depresiei, tinere!

Fată dragă, te găsesc din nou cu ochii în lacrimi și dureri în suflet. A trecut ceva timp de când aștept să te văd zâmbind și bucurându-te de viață, însă nimic nu s-a schimbat. Rănile tale sunt încă deschise, gândurile tale încă te țin la pământ. Nici nu mai știu dacă lupți cu ele sau […]

Articole postate de același autor
4712

Lăcomia pântecelui – păcatul ce ne loveşte de sărbători

Pe Adam neinfranarea pantecelui l-a scos din rai (Sfantul Ioan Gura de Aur)  In zilele minunate de praznuire multi ne comportam nefiresc, implinind din nefericire cuvantul Sfantului Pavel care spune: pantecele e dumnezeul lor (Filipeni 3, 19), asemanandu-ne cu cei pe care Apostolul ii numeste in versetul precedent dusmani ai crucii lui Hristos (Filipeni 3, […]