PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Sf. Liturghie în parohia cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din s. Maximovca, r. Anenii Noi

1567

Ziua pomenirii semnului Sfintei și Cinstitei Cruci, ce s-a arătat pe cer în cetatea Ierusalimului, 7/20 mai 2017, a fost una de o deosebită bucurie și încărcătură duhovnicească pentru credincioşii parohiei cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde a fost săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan.

În dimineața zilei, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a fost întâmpinat călduros de către parohul Bisericii, Prot. Samuil Bacarji, dimpreună cu protopopul raionului Anenii Noi, Prot. Mitr. Igor Chelea.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Siluan a săvârșit rânduiala binecuvântării și sfințirii picturii bisericești din Sfântul Altar după finisare.

La ospățul liturgic săvârșit de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a participat parohul Bisericii, Prot. Samuil Bacarji, Protopopul de Anenii Noi, Prot. Mitr. Igor Chelea, enoriași și ctitori ai Sfântului Locaș.

După Liturghie a fost oficiat înconjurul Bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii, urmat de un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu și pentru sănătatea trupească și sufletească a ctitorilor și enoriașilor.

În cuvântul adresat la final, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a felicitat credincioşii prezenți cu ocazia acestui eveniment important pentru istoria Bisericii din localitate, exprimându-şi speranţa că de acum înainte, biserica va fi locul unde oamenii se vor reuni pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor şi spre a mulţumi Domnului pentru binefacerile Sale.

Totodată, Preasfinția Sa a transmis părintelui paroh și credincioșilor binecuvântările arhierești și părintești ale ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, adresând mulțumiri tuturor pentru contribuția considerabilă pe care au manifestat-o la realizarea lucrărilor de pictură din Sfântul Altar.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Preasfinției Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile primite, dar şi pentru frumoasa slujire liturgică de astăzi.


Articole postate de același autor
1677

Expoziţie inedită de icoane la muzeul din Soroca

Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca a devenit gazdă pentru 23 de icoane vechi, aduse de la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Acestea oferă o viziune amplă asupra dezvoltării artei iconografice în secolul XIX, începutul secolului XX, relatează Moldova 1. Icoanele sunt vechi, pictate pe lemn și îşi au originile în arta bizantină. […]