Discuții cu studenții de la USM în Joia Mare

1630

După Sf. Liturghie din Joia Mare, zeci de studenți, însoțiți de profesori, au intrat în capela Universității de Stat din Moldova.

Preotul Octavian Moșin a discutat cu fiecare grup de tineri, vorbindu-le despre semnificația acestei săptămâni a Pătimirilor Mântuitorului și răspunzând la diverse întrebări ale acestora.

Preotul s-a referit și la istoricul acestui edificiu sacru, precum și la personalitățile care au trecut prin acest locaș.


Articole Asemănătoare
6031

Când a fost întemeiată Taina Sfintei Împărtăşanii?

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost întemeiată de Hristos la Cina cea de Taină, în seara de Joia Mare, când, mâncând cu ucenicii Săi, a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o lor, zicând: „Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.” Apoi, luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: „Beţi dintru acesta toţi, acesta este […]

Articole postate de același autor
2487

“Supărați-vă pe … Dumnezeu”

Cât de mare ar fi durerea noastră și cât de mult am suferi, rănirea aproapelui și pricinuirea suferinței nu este o cale de ieșire. Nu lăsați durerea să se transforme în iritare, resentiment și răutate față de alți oameni, mai ales dacă ei nu sunt vinovați de nimic. În clipe de mânie este mai bine […]