“Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, salvează-l, apără-l şi miluieşte-l”

4794
 
Stăteam de vorbă cu o tânără mămica în apropierea unui teren de joacă. La un moment dat băieţelul ei s-a ridicat şi a început să fugă în întâmpinarea unui prieten. Copilul nu şi-a dat seama că traversând terenul, va fi lovit în câteva clipe de scrânciobul metalic. Mama nu mai reuşea să-l ajungă din urmă, iar cei prezenţi, dându-şi seama de impactul inevitabil, au încremenit; careva şi-a acoperit faţa cu mâna, cineva a strigat.
 
Însă pentru mama copilului de parcă timpul s-a oprit pe loc pentru câteva clipe. Ea a privit spre cer şi a reușit să spună: "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, salvează-l, apără-l şi miluieşte-l".  După o o mică pauză, a mai adăugat: "te rog".
 
Imediat copilul a alunecat şi a căzut, iar scheletul metalic al leagănului cu copiii din el, a trecut deasupra lui, doar ciufulindu-i puţin părul bălai.
 
 
Prot. Serghei Nicolaiev

Traducere şi adaptare Natalia Lozan

sursa www.pravoslavie-alt.ru

Se va prelua cu precizarea sursei :  Altarul Credinţei


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
8816

Preţuiţi mai mult viaţa şi timpul petrecut alături de cei dragi

Cât de fragilă e viața noastră şi cât de valoroase ar trebui să fie minutele pe care le petrecem alături de cei dragi! Cât de important e să comunicăm cu cei pe care-i iubim, atât cât suntem în viață! Paradoxal, dar moartea îi adună pe oameni împreună mult mai des decât ocaziile de bucurie. La […]