Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a II-a

2213

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a II-a.  În cadrul evenimentului au evoluat 15 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum: s. Pepeni r. Sîngerei, s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni, s Cruglic și Izbiște r. Criuleni, s. Săseni r. Călărași, s. Costești r. Ialoveni, dar și din mun. Chișinău. Au evoluat și interpreți cunoscuți precum: Dina Vrăjmașu și Suzana Popescu. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului.

După cuvîntul de felicitare din partea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, sfinția sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an în ziua de 5 ianuarie să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”. Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie.

Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, colaci și dulciuri dar și plicuri cu bani din partea organizatorilor.

sursa nicolaeciobanu.wordpress.com


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
5597

GIND ȘI ÎNDEMN DUHOVNICESC LA ÎNCEPUTUL POSTULUI CRĂCIUNULUI

Două cuvinte evanghelice aș pune la inimile frățiilor voastre la început de post. „De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3). Nu putem primi pe Pruncul pruncilor dacă noi înșine rămânem „îmbătrâniți în rele”, învârtoșați de patimi și încărcați de toată alergătura de […]

Articole postate de același autor
3616

Monahul – un rugător pentru întreaga lume

Unii zic că monahii trebuie să slujească lumii, ca să nu mănânce pe degeaba pâinea norodului; dar trebuie să în­ţelegem în ce anume stă slujirea lor şi cu ce anume vin monahii în ajutorul lumii. Monahul e un rugător pentru întreaga lume; el plânge pentru întreaga lume şi aceasta e lucrarea lui de căpetenie. Cine […]