„Iubeşte şi fă ce vrei”

3390

Binecunoscutul aforism al Fericitului Augustin: „Iubeşte şi fă ce vrei”, înseamnă de fapt: „Iubeşte-L pe Dumnezeu, şi fă ce vrei”. Acest cuvânt ar putea foarte bine servi drept deviză adolescenţilor şi celor care încearcă să le călăuzească paşii pe un drum creştinesc. Dragostea de Dumnezeu e o pavăză şi o chezăşie de pocăinţă, oricare ar fi greşeala noastră. Un copil care-L iubeşte pe Dumnezeu este mai ocrotit decât cel care, fiind prea îngrădit în libertatea lui, se răzvrăteşte împotriva lui Dumnezeu.

O tânără şi-a întrebat într-o zi tatăl cum ar trebui să danseze (dacă este invitată la o petrecere). Tatăl i-a răspuns: „Dansează ca să te simţi bine; dar simte-te bine în aşa fel încât, întorcându-te acasă, în camera ta, să mai poţi privi icoana Domnului şi să-I mulţumeşti – şi să nu te ruşinezi privindu-L în faţă.”

Din Sfaturi pentru o educație ortodoxă a copiilor de azi, Editura Deisis, Sibiu, 2006, p. 105-106


Articole Asemănătoare
6768

Dacă iubirea noastră este o pretenţie, atunci va fi o suferinţă continuă

De ce să iubesc alte persoane când ştiu că acelora pe care chiar le iubesc cu adevărat nu le pasă? Să sufăr din nou? Pentru ce? E o suferinţă continuă. Da… Repet: dacă iubirea noastră este o pretenţie, atunci va fi o suferinţă continuă. Încearcă să iubeşti fără să mai pretinzi nimic. Pur şi simplu. […]

    Articole postate de același autor
    1581

    PS Ignatie: „Există o lege a compensației în viața duhovnicească! Păcatele pe care le săvârșim față de aproapele, acelea vor veni împotriva noastră!”

    În după amiaza zilei de miercuri, 11 martie 2020, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Parohia Urlați, Protopopiatul Huși. Alături de Preasfinția Sa au slujit și părintele protopop Marius Cătălin Antohi și părintele paroh Ionel Apalaghiței. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Ierarhul Hușilor a explicat versetul „Cel fără […]