Actualitate

Când crești copii, cum să-ţi mai faci timp pentru rugăciune?

4494

Astăzi trăim o viață foarte stresantă și extenuantă, încât mulți zic: „Nu mai am timp nici măcar de rugăciune. La sfârșitul zilei sunt atât de obosit.”

Părintele Paisie sfătuia: Este mai bine pentru o mamă să se ocupe de creșterea copiilor…O mamă (dacă nu lucrează cu normă întreagă) le poate vorbi copiilor săi despre Hristos; le poate citi Viețile sfinților. Astfel, în același, timp se va ocupa și de formarea sa spirituală, și își va lustrui sufletul, și îl va face plin de strălucire duhovnicească. Viața spirituală a mamei va ajuta, într-un mod ascuns sufletele fiilor săi.

Astfel, copiii săi vor trăi bucuroși, iar ea va fi fericită pentru că Îl va avea pe Hristos în ea. Dacă o mamă nu va găsi timp să rostească măcar „Sfinte Dumnezeule…”, cum poate ea să aștepte să fie sfințiți copiii ei? Când face treburile casnice, nu se poate ruga ea oare în același timp? Pe mine mama m-a învățat rostirea rugăciunii lui Iisus. Când eram copii și eram neastâmpărați, și mama era cât pe ce să ne certe, îmi aminteam că spunea: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătoasa.” Când punea pâinea în cuptor, spunea: „În numele Domnului Iisus Hristos și al Fecioarei Maria.”

Și oricând croșeta sau cocea pâine spunea permanent rugăciunea lui Iisus. În acest fel, ea era blagoslovită, la fel și pâinea și mâncarea pe care o făcea, dar și cei care mâncau din ele mai târziu.

sursa http://poruncaiubirii.agaton.ro


Articole Asemănătoare
109

Un sfat pentru rugăciunea inimii

Când ziceţi: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dum­nezeu, atunci să inspiraţi, ca şi cum îl primeşti pe Mântuitorul, Dumnezeul nostru, iar când ziceţi: Miluieşte-mă pe mine, păcătosul – atunci să expiraţi ca şi când aţi da afară tot răul. Când eram copil nici nu ştiam dacă respir, numai după aceea am băgat de seamă. Mulţi […]

Articole postate de același autor
4847

Dacă am iertat, să îndrăznim să cerem de la Dumnezeu iertare

Dacă Dumnezeu mă iartă în măsura în care iert, atunci ca să mă ierte nu trebuie ne­apărat să mă schimb? Ajunge să iert la rân­dul meu? Da, dacă ierţi, Dumnezeu te iartă. În Patericul Egiptean se povesteşte o întâmplare. A murit un frate care era cunoscut ca fiind foarte nepăsător. Se mai îmbăta, glumea, nu-şi făcea pravila. […]