O liturghie face mai mult decât orice câştig din lume

4629

Un mare poet participa în fiecare duminică şi sărbătoare la Sfânta Liturghie până la adânci bătrâneţe. Într-o zi, fiind un mare viscol, ai săi nu l-au lăsat să meargă la biserică. Din cauza aceasta toată ziua a fost cuprins de o mare tristeţe. Un prieten, care a venit să-l vadă, l-a întrebat care este cauza indispoziţiei lui şi, auzind despre ce este vorba, a râs de el. Poetul i-a zis:

– Închipuie-ţi că ai fi câştigat un bilet de loterie. Dar abia astăzi ai auzit aceasta, în ultima zi de plată. Nu te-ai duce să primeşti banii chiar şi prin cel mai mare viscol?

-Desigur că m-aş duce, a răspuns prietenul.

Poetul i-a zis:

– Vei recunoaşte că o liturghie face mai mult de cât ori care câştig de loterie şi toţi banii din lume nu-i poţi pune în cumpănă cu o liturghie.

Din Grigore Comsa, O mie de pilde pentru viata crestina


Articole Asemănătoare
6927

„Ce să fac ca să moştenesc via­ţa veşnică“

Evanghelia din această duminică ne relatează des­pre un tânăr bo­gat care se apropie de Mân­tuitorul Iisus Hristos şi i se adresează: „Învăţătorule Bun, ce bine să fac ca să am via­ţă veşnică?“ (Matei 19, 16). Hristos îi răspunde: „De vrei să intri în viaţă, păzeşte po­runcile“. A­tunci tânărul îl între­abă: „Ca­re?“  Și Mântuitorul îi răspunde, […]

Articole postate de același autor
3079

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel în parohia „Sf. M. Muc. Dumitru” din Chișinău

De sărbătoarea închinată Sf. Apostoli Petru şi Pavel, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia„Sf. M. Mc. Dumitru” din sectorul Botanica al Capitalei. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, […]