Minunea sfintei Cruci

3603

Din viaţa Sfântului Ioan Teologul ştim, iubiţii mei copii, că unul dintre bunii creştini a ajuns în sărăcie şi, neputând să-şi plătească datoriile, a vrut să-şi pună capăt zilelor. In acest scop, a mers de mai multe ori la un vrăjitor evreu, să ia de la el otravă. Dar de fiecare dată când ajungea acasă, mai înainte s-o bea, o însemna cu semnul Crucii, după care bea otrava. Şi puterea semnului Crucii îl menţinea în viaţă şi nevătămat.

Când acest lucru a ajuns la cunoştinţa vrăjitorului evreu, pe acesta l-a cuprins o frică sfântă, a venit la marele Apostol Ioan Teologul, s-a lepădat de păgânătate, a primit credinţa creştină şi s-a botezat.

Iar creştinului sărac, Sfântul Apostol Ioan i-a cerut să-i aducă un braţ de fân, a însemnat acest fân cu semnul Crucii, l-a transformat într-o grămăjoară de aur, pe care i-a dat-o săracului să-şi plătească datoriile şi să se întreţină.

Din Sfântul Ierarh Serafim (Sobolev) Făcătorul de minuni din Sofia,

Predici, Editura Adormirea Maicii Domnului, Bucureşti, 2007, p. 199


Articole Asemănătoare
8782

Viața este nedreaptă doar dacă rămâi jos. Sus! Ridică-te!

„Gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi judecăţile Mele nu sunt ca judecăţile voastre, că pe cât este de departe cerul de pământ, tot atât de departe sunt judecăţile Mele de judecăţile voastre şi gândurile Mele de gândurile voastre.” (Isaia 55,8-9) Îţi doreşti să fii mai bun? Sfatul oferă o nouă semnificație. Pentru unii […]

Articole postate de același autor
1692

Festivalul de muzică corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a IX-a

În perioada 27-30 octombrie, Asociația Muzical – Corală din Moldova organizează Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a IX-a. Președintele Asociației Muzical Corale doamna Elena Marian a muncit mult pentru ca cele 20 colective muzicale din Moldova, Letonia, Macedonia, Slovacia, Polonia, Ucraina şi România să se simtă ca […]