O zi de sărbătoare pentru copiii centrului de plasament ,,Brănduşa” din or. Hânceşti

2111

Cu binecuvintarea Preasfintitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe data de 28 august la parohia Nașterea Maicii Domnului, sat. Buteni, raionul Hincesti, pentru prima data a fost organizata SARBATOAREA FAPTELOR BUNE. Parohul bisericii, iereul Vasile Prepelita,  a adus la biserica copiii  centrului de plasament temporar pentru copii in situatii de risc ,,BRINDUSA” din or. Hincesti, ca sa se marturiseasca si sa se impartaseasca cu Trupul si Singele Domnului. Enoriasii bisericii din toate colturile satului s-au implicat activ pentru organizarea sarbatorii si s-au staruit sa le creeze copiilor orfani o adevarata atmosfera de acasa.

    Copii si colaboratorii centrului erau placut uimiti de grija mare a Bisericii Ortodoxe. La sfirsitul slujbei gospodinele din sat au invitat pe toti la o masa calda de sarbatore. Era o zi de neuitat pentru cei mai tristi ca noi.


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
6796

Copilul să primească un singur nume la Botez, căci are un singur suflet

Câte nume se pun copiilor ortodocşi la Botez? La Botez, fiecare copil primeşte un singur nume, căci şi omul are o singură naştere şi un singur suflet. Numele de Botez reprezintă sufletul omului unit cu Dumnezeu prin Botez, prin credinţă dreaptă şi fapte bune. Este oprit a se pune copiilor două şi chiar trei nume […]