Preotul Grigore Costin – un deceniu în slujba Domnului

2112

Părintele Grigore, parohul bisericii ”Acoperământul Maicii Domnului” din or. Vatra, a ajuns la ceas aniversar – 10 ani din ziua hirotoniei în treapta de diacon.

Mai mulți ani a urmat studiile în Cluj-Napoca, România, activând în cadrul arhiepiscopiei, iar după tragicul eveniment, al trecerii subite la cele veșnice a tatălui său, prot. Grigore Costin, a revenit acasă și a fost pus la cârma parohiei.

Aniversarea a presupus un serviciu divin oficiat în sobor de preoți, avându-l ca protos pe prot. Zosima Toia, protopop de Chișinău, sectorul III.

Părintelui Grigore i-au fost adresate alese cuvinte de felictare și a fost încurajat în activitățile pastorale încredințate.

 

Articole Asemănătoare
2996

“Ca viitor preot, dacă respect canoanele, n-o să mai împărtăşesc pe nimeni!

– Ca viitor preot, dacă respect canoanele, n-o să mai împărtăşesc pe nimeni! – Păi, poate nici tu însăţi nu te mai împărtăşeşti… Dragă, nu se pune problema aşa. Problema se pune că omul trebuie să părăsească păcatul, ca să poată fi dezlegat de păcat. Dacă nu părăseşte păcatul, n-ai cum să-l dezlegi de păcat. […]

Articole postate de același autor
3402

Recunoscându-ne neputințele, rugăciunea noastră devine sinceră

Trebuie să vă amintiţi cât mai des cuvintele Domnului – când veţi săvârşi toate cele poruncite vouă, să spuneţi: „Slugi netrebnice suntem, ceea ce eram datori să facem am făcut” (Luca 17, 10). Prin aceasta puteţi alunga semeaţa cugetare. Oricum, întrucât suntem încă departe de împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, trebuie chiar de nevoie să ne […]