Niciodată către Hristos nu mergeți în deșert. Către Hristos mergi în sus…

3574

Mântuitorul nu locuiește la limita exterioară a mediocrităților noastre, ci, dacă vrem să le vindecăm, trebuie să-L așezăm în limita interioară a mediocrității noastre, să-I dăm de lucru în limita mediocrităților noastre. Să-i oferim posibilitatea, ca Domn și Dumnezeu, de a fi cu adevărat rodnic în inima noastră.

E ușor să-L afirmi pe Hristos. Doamne, cum Te iubesc eu pe Tine! De la 11:30 la 11:32 și de la 23:30 și până 23:32, sunt patru minute pe care Ți le acord, ca să-mi fac o cruce, așa, repede, ca și cum m-ar deranja musca, așa… Și gata!

Or, ca să înțelegi că, de fapt, Mântuitorul este viu și că e parte integrantă a răzmeriței tale împotriva propriei tale mediocrități, trebuie să-I acorzi Mântuitorului Hristos, locul ce I Se cuvine, să călătorești cu El. Niciodată către Hristos nu mergeți în deșert. Către Hristos mergi în sus.

Din Părintele Constantin Necula, Cum să ieșim din mediocritate, Editura Agnos, Sibiu, 2014, p. 19


Articole postate de același autor
3282

Crede că Eu te iubesc!

Viaţa ca relaţie interpersonală este iubire când devenim persoane, depăşind stadiul de individ. Ca persoană, tu eşti soţul meu şi eu ştiu că mă iubeşti. Dar, la un moment dat, te înfurii şi nu te mai uiţi la mine sau faci un lucru neplăcut. În clipa asta, eu pot să mă bazez pe legământul nostru […]