Bucură-te, Maica Domnului, mâna nevăzută a milostivirii Preasfintei Treimi!

2139

Împărăteasa Îngerilor şi lumina Sfinţilor, ocrotitoarea celor prigoniţi şi limanul de scăpare al tuturor celor ce străbat marea ispitelor, Ceea Ce ai purtat pe mâinile Tale pe Focul Cel nemistuit, cu care ai aprins inimile cele ce ardeau de dorul Cuvântului, cu mâna Ta cea tare atinge-Te şi de ochii sufletului meu, cei orbiţi de păcate, ca să văd luminat cărarea laudelor Tale şi să strig cu umilinţă: Bucură-te, Maica Domnului, mâna nevăzută a milostivirii Preasfintei Treimi!

În ziua celebrării Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană, la care au slujit un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei.

La primele ore ale dimineții, mai mulți credincioși în drum spre serviciile lor, nu au uitat să pășească pragul Catedralei mitropolitane, spre ai mulțumi Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, dar și să se roage pentru sănătate trupească și sufleteacă.

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) cunoscută sub numele de Icoana Maicii Domnului „cu trei mâini”, Icoana Maicii Domnului „a Sfântului Ioan Damaschin”. Conform tradiției, această icoană a Maicii Domnului era zestrea de mare preț a familiei Sfântului Ioan Damaschin), păstrată cu mare cinste în casa din Damasc.

Pomenirea icoanei Tricherousa se face în 4/17 decembrie, de praznicul Sfântului Ioan Damaschin, și în chip deosebit în zilele de 28 iunie/11 iulie și 12/25 iulie.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2026

Canonul Sfântului Andrei Criteanul oficiat la biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca

În seara zilei de maţi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan a citit Canonul cel Mare al Sf. Andrei Criteanul la biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca în prezența a numeroși credincioși care au venit să pună început bun acestei perioade de înfrânare şi de sporire […]

Articole postate de același autor
1723

Apariție editorială. Enciclopedia curiozităților

XENOFONTOV, Ion Valer. Enciclopedia curiozităților.Trecut și prezent. Vol. 1 / Academia de Științe a Moldovei, Biblioteca Științifică Centrală „Andrei Lupan” (Institut), Centrul de Cercetări Enciclopedice. – Iași : Lumen, 2016. – 210 p. – ISBN 978-973-166-442-2. Nu suntem curioşi decât în măsura în care suntem instruiţi  Aşa se spune într-un proverb francez. În timpurile în care […]