Sărbătoare de suflet pentru copilaşii din Criuleni

Sărbătoare de suflet pentru copilaşii din Criuleni

2010
 

Protopopiatul de Criuleni şi Dubăsari, dimpreună cu primăria or. Criuleni, a organizat ample activităţi consacrate Zilei copilului.

La biserica „Minunea Sf. Arh. Mihail” din or. Criuleni s-au adunat numeroşi slujitori, părinţi şi copii, săvârşindu-se Acatistul Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor.

A urmat conferinţa tematică „Noua generaţie şi educaţia: abordări teologice”, avându-l drept invitat pe preotul Octavian Moşin, conferenţiar la USM. Părintele profesor s-a referit la crizele şi dificultăţile unei educaţii creştine în realitatea pe care o trăim, venind cu un mesaj ziditor de suflet şi pentru copiii prezenţi.

Cu mesaj de salut către cei prezenţi s-au adresat părintele protopop Teodor Pelin şi Primarul de Criuleni dl Dumitru Simon.

A urmat o procesiune spre monumentul Sf. Ştefan cel Mare, unde s-a săvârşit slujba de Te Deum, depuneri de flori, precum şi un amplu program cultural-distractiv.

Copiii au primit dulciuri, îngheţată şi alte daruri. Din partea Mitropolitului Vladimir fiecare elev prezent la eveniment a primit câte un atlas biblic.


Articole Asemănătoare
7298

Este un mare păcat să amâne naşterea de prunci

Unii tineri îşi propun, după cununie să mai aştepte 2,3 ani până ce vor avea copii, invocând diferite motive. Este un mare păcat şi greşeală ca tinerii căsătoriţi şi cununaţi la Sfânta Biserică, să amâne naşterea de prunci şi să recurgă la metode păcătoase pentru aceasta. În primul rând se fac potrivnici planului lui Dumnezeu de […]

Articole postate de același autor
5075

Femeile au o putere de iubire mai mare decât bărbaţii…

Egalitatea nu are limite, bărbatul este egal cu soţia lui. Relaţia de supunere este relaţia Hristos-Biserică.  Dacă vreţi vă pot spune eu că bărbatul nu este egal cu femeia, femeia este superioară bărbatului şi de aici nu mai este egalitate. Dar asta este o părere personală, nu putem vorbi despre asta, pentru că exceptând sacerdoţiul, […]