Actualitate

Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

132

Sâmbata, 28 mai, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba privegherii prilejuită Duminicii a V-a după Paști (a Samarinencii) la Mănăstirea cu hramul Sf. Ioan Botezătorul (Calagur) din Transnistria.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova sa rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, precum și PC Arhimandrit Tadeu (Cerednicenco), starețul mănăstirii dimpreună cu obștea.

La sfârșitul slujbei, Vlădica Vladimir a venit cu un cuvânt de salut și a adus în dar obștei monahale o icoană cu chipul Maicii Domnului de la Poceaev.

A urmat ceremonia de punere a primei pietre la temelia viitoarei clopotnițe de la intrarea în mănăstire.

Mai târziu, Mitropolitul a condus și cinul de punere a primei pietre la temelia capelei cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului – Grabnic Ascultătoare din s. Stroenți, r. Rezina, ctitorie a familiei Polișciuc.

În semn de recunoștință pentru munca depusă la construcția sfântului lăcaș, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat cititorul cu medalie mitropolitană.

sursa mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2715

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Taina Sfântului Botez asupra pruncilor – Magdalena și Cleopatra

„Îndemn creștinii să nască cât mai mulți copii. Personal, voi încreștina în Catedrală copiii născuți începând cu al patrulea. Iar dacă Dumnezeu îmi va da sănătate, tot eu îi și voi cununa”, a declarat ÎPS Mitropolit Vladimir în urmă cu doi ani la „Marșul pentru Viață și Familie”. Iată că, Înaltpreasfinția Sa nu a uitat […]

Articole postate de același autor
3001

Învierea Domnului-Iubirea care învinge moartea

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un eveniment copleşitor pentru orice om, un mister care s-a petrecut acum două mii de ani, dar care continuă să minuneze întreaga făptura umană, este o realitate care se transmite din generaţie în generaţie, de la un secol la altul ca un izvor de apă vie. […]