Un pelerinaj de neuitat organizat de protopopiatul Chişinău, sectorul I

Un pelerinaj de neuitat organizat de protopopiatul Chişinău, sectorul I

1688

Protopopiatul Chişinău, sectorul I, a răspuns cererilor parvenite din partea unor asociaţii obşteşti din capitală. de a fi organizat un pelerinaj pentru familii socialmente vulnerabile, precum li pentru câteva centre de plasament pentru copii.

Astfel, peste 80 de persoane au beneficiat de un pelerinaj la mănăstirile Saharna şi Ţâpova.

În cadrul pelerinajului au fost vizitate sfintele aşezăminte, s-a vorbit din istoria seculară a acestor locuri, dar s-a aflat mai multe şi din viaţa nevoitorilor.

Părintele protopop prot. Vadim Cheibaş, ne-a relatat următoarele: „Pelerinajele în preajma verii sunt mult dorite şi solicitate de către credincioşi. O aleasă bucurie este pentru copiii care ies în vacanţă şi vor să guste din mai multă libertate. Or, această libertate e în preajma mănăstirilor, unde întâlneşti nu doar spaţiu liber, dar o libertate şi o binecuvântare duhovnicească.Nu te poţi simţi liber decât împăcat cu cei din jur, iar Biserica te ajută să ierţi, să iubeşti, să ajuţi … Nădăjduim că prin astfel de activităţi ne vom cunoaşte mai bine, vom încerca să depăşim diverse probleme şi să fim mai aproape unul de altul”


Articole Asemănătoare
1806

Pelerinaj pentru un grup de elevi și profesori de la Liceul Teoretic Boris Dînga” din Criuleni

Un pelerinaj este o experiență particulară a vieții religioase, în același timp individuală și colectivă. Totodată, actul pelerinajului ne amintește de caracterul itinerant al vieții creștine. Recent, cu ajutorul Domnului am organizat un pelerinaj pentru un grup de elevi și profesori de la Liceul Teoretic Boris Dînga” din orașul Criuleni. Ce timp mai frumos de a vizita […]

Articole postate de același autor
5067

Omule

O lăcomie crâncenă, nebună. Adună, omule, adună, Căzneşte, fură, surpă şi omoară, Îţi trebuiesc putere şi comoară, Îţi trebuiesc palate şi veşminte, Să-ţi zacă-n ele hoit şi oseminte. Morminte, omule, morminte. Avidă mâna ta se strânge. Storci aur şi se scurge sânge. Nădejde, sânge, har, ca un burete, Le soarbe aurul cu sete, Şi-n beciul […]