Actualitate

Duminica Femeilor Mironosițe prăznuită la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

22

A treia duminică după Paşti este dedicată femeilor mironosiţe care primele au primit vestea Învierii. În Biserica Ortodoxă Duminica Mironosiţelor este de asemenea și ziua dedicată în special cinstirii tuturor femeilor. Pentru creştini se doreşte evidenţierea valorii şi aprecierii femeii în general, în calitatea ei fie de soră, mamă, bunică, soţie, fiică ori prietenă.

În această Duminică sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”din incinta campusului universitar USM a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu preotul paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice părintele Octavian le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre exemplul Femeilor Mironosițe care fără a pregeta o clipă și-au dăruit viața slujirii lui Hristos, astfel viețile lor devenind adevărate repere de trăire creștină.

Femeile mironosiţe sunt chip de purtare smerită şi ţinută decentă pentru femeile din societatea zilelor noastre. De la ele vom învăţa smerenia, ascultarea, blândeţea… şi tot ce presupune o femeie cu adevărat creştină. Femeile creştine nu trebuie să treacă nepăsătoare şi neatinse de darurile minunate pe care această Duminică a Mironosiţelor le-o împărtăşeşte. Aceasta înseamnă o implicare directă a lor în viaţa Bisericii, cu sensibilitatea şi devotamentul de care ele sunt capabile.

La finalul sfintei liturghii părintele Octavian a felicitat doamnele şi domnişoarele prezente cu ocazia sărbătorii, dorindu-le tuturor femeilor să fie sprijin, ajutor și sfetnic bun bărbaților din preajma lor, iar bărbații să le iubească și să le prețuiască așa cum merită fiecare dintre ele.


Articole Asemănătoare
3037

Ne trebuie religia în şcoală? (I)

Am fost întrebat dacă este potrivită ora de religie în instituţiile preuniversitare, căci tot mai sceptică, chiar contra este lumea din jur. Problema este complexă. Fiind întrebat părintele Nicolae Jelihovschi, care predă de ani buni religia la Sălcuţa, Căuşeni: „Care este deosebirea între copiii ce studiază religia şi ceilalţ? Este vreo deosebire între ei?”. Părintele […]

Articole postate de același autor
12046

“Lăsaţi-i, sunt din Legea cea veche”

Fiind vorba despre unii oameni care, în lume fiind, se poartă corect, nu fură, nu mint, nu desfrâneaza, Părintele a spus: “Lăsaţi-i, sunt din Legea cea veche. Acolo zice: Să nu …, să nu … Dar găndiţi-vă că Mântuitorul zice de nouă ori: “Fericiţi sunt …, dar nu despre cei ce nu mint, nu fură […]