Actualitate

Gimnaziul din s. Lucășeuca, Orhei la jumătate de veac de activitate

906

Școala din satul Lucășeuca, raionul Orhei, a sărbătorit jumătate de secol de la deschidere.

Evenimentul a presupus un amplu program artistic, cu implicarea cadrelor didactice și a elevilor din gimnaziu.

Au fost depănate amintiri și realizări ale instituției de-a lungul anilor, fiind prezentate personalități și discipoli ai școlii, precum și cei care s-au consacrat pe tărâmul educației în acești ani.

La eveniment au fost prezenți oaspeți din raion și din alte instituții de învățământ, foști directori și profesori.

Printre invitați a fost și preotul Octavian Moșin, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, care a transmis mesajele de felicitare din partea ÎPS Mitropolit Vladimir și PS Episcop Siluan, care apreciază frumoasele realizări ale instituției de-a lungul anilor și osmoza între școala și biserica din sat.

Pr. Octavian a venit cu un mesaj aparte pentru preotul Iulian Rață, dimpreună cu preoteasa Veronica (Viorica), ambii regăsindu-se în calitate de cadre didactice ale gimnaziului, părintele predând disciplina Religie, iar doamna preoteasă Educația muzicală și suplinind funcția de bibliotecară.

”Părintele Iulian este slujitorul care a avut curajul să vină într-un sat destul de modest, să ridice un minunat locaș sfânt, să deschidă un centru social, zidind și biserica vie, în special, sufletele tinerilor, prin orele de catehizare și implicarea sa în calitate de cadru didactic”, a menționat preotul Octavian Moșin.

Doamna director Ana Pîntea și câțiva profesori s-au învrednicit de diplome de onoare, iar fondul de carte religioasă din gimnaziu și din parohie a fost completat cu noi titluri, cărți oferite de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Republica Moldova și Asociația ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași, în cadrul proiectului ”Cuvântul lui Dumnezeu împărtășit în fiecare casă”.


Articole postate de același autor
998

Deținuții din Penitenciarul nr.9-Pruncul vor beneficia de asistență spirituală într-un nou locaș sfințit

Programele de educație moral-spirituală desfășurate în penitenciare au un rol special în reeducarea şi resocializarea persoanelor private de libertate și vin ca suport pentru celelalte programe de corijare comportamentală derulate în cadrul instituțiilor penitenciare, în vederea consolidării și aplicării virtuților morale și religioase în timpul petrecut în detenție, virtuți care stau la baza valorilor respectului […]