De ce Biserica cinstește atât de mult taina familiei?

1707
În primul rând, pentru că Dumnezeu nu l-a creat pe om să fie singur. L-a creat pe Adam, a creat-o și pe Eva, și le-a poruncit Creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți.

În al doilea rând, Biserica cinstește familia pentru că ea este binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Cununiei, pe care preotul o săvârșește în Sfânta Biserică.

În al treilea rând, pentru că omul nu are în viață decât sprijinul pe care îl oferă membrii familiei sale, bineînțeles după sprijinul oferit de Dumnezeu.

 
(Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei)

Articole postate de același autor
962

Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În Duminica a XX-a după Rusalii, pe 25 octombrie 2020, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat călduros de slujitorii Catedralei Episcopale și enoriașii prezenți. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat […]