Săptămâna Tineretului Ortodox în orașul Cimișlia

1560

Asociația Tinerilor Ortodocși "Valeriu Gafencu", or. Cimișlia, a fost implicată activ în desfășurarea Săptămânii Tineretului Ortodox.

Părintele Ioan Jelihovschi, paroh al bisericii "Sf. M. Mc. Pantelimon" din oraș, ne-a comunicat următoarele:

”În prima zi a Săptămânii Tineretului Ortodox membrii asociației au început activitățile cu o rugăciune și binecuvântare, apoi au planificat Săptămâna împreună cu doamna director-educativ Iuliana Gîscă.

A doua zi a fost intitulată "Patimile Domnului", fiind tema de discuție între tineri, precum și vizionarea unui film tematic cu explicații ale oamenilor de știință.

A treia zi a avut genericul: "Fără iertare nu există mântuire". Acest mesaj a fost oferit profesorilor și elevilor din Liceul "M. Eminescu", or. Cimișlia, de către membrii asociației.

În a patra zi a avut loc o discuție de suflet cu cadrele didactice din Liceul "M. Eminescu". Tema propusă: "Crucea ca instrument de tortură și modernismul de Paști"- istorie și semnificații.

În ultima zi s-a discutat cu elevii din Liceul "I. Creangă", or. Cimișlia. Tema: "Săptămâna Patimilor și Învierea Domnului".

Elevii clasei a 2-a din Liceul ”M. Eminescu” au venit cu o prezentare a Sf. Paști.

Toate activitățile au presupus o înviorare duhovnicească, care va lăsa amprenta în inima tinerilor.


Articole postate de același autor
5599

Tinerii din ziua de azi nu ştiu că nunţile nu se fac sâmbăta

Ce sfaturi aţi da pentru doi tineri care vor să se căsătorească? Pe cele pe care le-am dat până acum. Spre exemplu: tinerii din ziua de azi nu ştiu că nunţile nu se fac sâmbăta. Lunea e pentru îngeri, marţea e pentru prooroci, miercurea ţinem post pentru că L-a vândut Iuda pe Hristos, joia e […]