Sfânta Liturghie în Sîmbăta Mare, oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

606

Pe 23 aprilie, 2022, în Sâmbăta Mare, din ajun de Învierea Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie, a Sfântului Vasile cel Mare, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa a coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial şi soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

După încheiere Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a citit rugăciunea de binecuvântare a pâinei şi a vinului, aşa cum prevede rânduiala tipiconală în această zi.

Apoi Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină, vorbind despre înțelegerea duhovnicească a punerii și șederii în mormânt a lui Hristos, care este comemorată simbolic în Sâmbăta Paștelui, după cum se spune în popor.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-edinet.md

 


Articole postate de același autor
1788

Nu contează cât trăim, dar cum trăim (gânduri în preajma Revelionului)

Suntem în așteptarea unui nou an calendaristic. Socotim anii după perioada lui Hristos. Inițial începutul anului era legat de Nașterea Domnului. Nu știu însă câți dintre cei care așteaptă Revelionul își mai amintesc de Mântuitorul, îi mulțumesc că au primit viață pământească, că au parcurs un segment al acesteia și câți îi cer binecuvântarea vieții. […]