ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat participanții la Pelerinajul Tinerilor în Duminica Sfintei Cruci

863

Pelerinajul Tinerilor în Duminica Sfintei Cruci a început cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei de duminică, 27 martie, fiind oficiată Sf. Liturghie la biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM. Slujba a fost săvârșită de parohul bisericii Prot. mitr. Octavian Moșin și un sobor de preoți și diaconi, după care au fost citite acatistele în cinstea Sf. Cruci și Sf. Irh. Nicolae.

În procesiune, cu cruci, icoane și steaguri, s-a mers pe jos până la Mitropolie, unde pelerinii au fost întâmpinați și binecuvântați de către Mitropolitul Vladimir, mulțumindu-le celor prezenți pentru râvnă și dragoste pentru cele sfinte, dar și pentru nevoință. ”Este un drum binecuvântat dacă îl parcurgi cu rugăciune și întru slava lui Dumnezeu”, a menționat ÎPS Vladimir.

De la Mitropolie, pelerinii vor parcurge aproape 16 kilometri pe jos până la Mănăstirea Sireți din raionul Strășeni, unde va avea loc închinarea la sfintele moaște și se va săvârși Canonul de pocăință către Mântuitorul.

Pelerinajul Tinerilor este organizat de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși, îndemnând tinerii la o viață plină de dragoste jertfelnică pentru Dumnezeu și aproapele.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1990

Ce însemnătate are în rugăciuni chemarea „Doamne, miluiește-mă”?

Ce însemnătate are în toate aceste rugăciuni cuvântul „miluiește-mă” sau „milostiv fii mie”? Arată recunoașterea de către om a stării sale de pierzare; arată simțirea acelei mile, acelei păreri de rău pentru noi înșine, pe care ne-a poruncit Domnul să le simțim și pe care le simt foarte puțini oameni; arată lepădarea de vrednicia proprie; arată cererea milei […]