ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reşedinţa mitropolitană, colindători din câteva parohii ale Eparhiei Chișinăului

653

Miercuri, 05 ianuarie 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reşedinţa Mitropolitană din Chișinău, colindători din câteva parohii ale Eparhiei Chișinăului.

Corul preoțesc și corul unit al Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari, au venit cu un buchet de colinde străbune și cu un profund mesaj legat de sărbătoarea Nașterii Pruncului dumnezeiesc.

Corul de tineri „Buna Vestire” din s. Sălcuţa, r. Căuşeni, condus de părintele profesor Nicolae Jelihovschi și corul de copii al bisericii „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei” din Capitală au intonat colinde străbune închinate măritului praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

La final, colindătorii l-au felicitat pe Întâistătător cu sfintele sărbători de iarnă, dorindu-i deplină sănătate şi alese bucurii duhovniceşti.

La rândul Său, Mitropolitul le-a oferit daruri și le-a vorbit despre importanța vestirii Nașterii Domnului și a păstrării valorilor și tradițiilor strămoșești.

„Vă felicităm pentru că păstrați valorile și tradițiile noastre creștine ortodoxe, atât în ceea ce privește conținutul colindelor, dar și al retrăirii evenimentului nativ. Vă dorim ca sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, să vă aducă lumină în suflet, pace și multă bucurie. Să aveți bucuria păstorilor de la Betleem, lumina îngerilor din noaptea Nașterii Domnului și să ne mai întâlnim și la anul…”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
735

Întâlnire duhovnicească și donație de carte la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova

Luni, 24 octombrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, au reînceput întâlnirile duhovnicești cu elevii și studenții instituției. Tema: ”Paisianismul în spațiul sud-est european”. A conferențiat prot. Octavian Moșin, profesor la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, participând prot. Andrei Oistric, decan, profesor la disciplina Studiul Noului Testament, și […]