Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a XXIV-a după Cincizecime la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

726

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori la Mănăstirea „Naşterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineţ. 

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Luca XII, 16-21, Ierarhul a adresat comunității dreptmăritoare un cuvînt de învățătură despre pilda bogatului căruia i-a rodit țarina și a subliniat că darurile duhovniceşti ale postului le putem spori cu fapte de milostenie şi întrajutorare a semenilor noştri care se află în lipsuri şi greutăţi.

După rugăciunea „Tatăl Nostru”, mai mulți credincioși, care au primit dezlegare de la duhovnic, s-au împărtășit cu Sfîntul Trup și Sînge al Mîntuitorului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
2794

Actorul Mickey Rourke, în Grecia, despre icoana Maicii Domnului, minuni și credință în Dumnezeu: “Mă voi ruga toată viața înaintea ei!”

Actorul american Mickey Rourke a filmat săptămâna trecută în Grecia pentru „Man of God”, pelicula despre viața Sfântului Nectarie. Duminică, el a vorbit despre minuni și credință într-un interviu acordat Agenției Orthodoxia. La finalul interviului filmat, regizoarea Yelena Popovici i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului pictată de monahi. „Mă voi ruga toată viața înaintea […]