Actualitate

Săptămâna tineretului ortodox: mai mulţi tineri au mers în pelerinaj la Mănăstirea Curchi

1913

Biserica este tot mai aproape de tineri. În cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox a fost organizat un pelerinaj la Mănăstirea Curchi din raionul Orhei, acolo unde adolescenţii au participat la o discuție de suflet cu părintele Iov de la mănăstire.

"În biserică toată vremea s-a atras atenție tinerilor, dar mă bucur și de inițiativa de a forma o săptămână a tineretului. Este important ca tinerii să viziteze mănăstirile, bisericile deoarece de aici ei se pot hrăni duhovnicește", a spus preotul de la Mănăstirea Curchi, Cristea Iov.

Tinerii au rămas încântați că au avut ocazia să viziteze lăcaşul sfânt, precum și peisajele și picturile de la mănăstire.

A urmat o discuție duhovnicească cu părintele Iov.

Printre activitățile organizate de Mitropolia Moldovei, în săptămâna Tineretului Ortodox, se numără şi campanii de salubrizare, acte de caritate, conferințe și alte acţiuni în care sunt implicați copii și tineri.

"Acest pelerinaj este unul din multele circa 20 de pelerinaje pe care le planificăm împreună cu tinerii noștri. Am planificat peste 60 de conferințe cu tinerii, în toate centrele raionale din republică", a spus preotul Octavian Moşin.

Săptămâna dedicată tinerilor se va încheia cu slujbe.

Preoții din țară îi îndeamnă pe toţi oamenii să meargă în Duminica Floriilor la biserică şi să se roage pentru sănătatea celor apropiați și pentru pace în ţară.

sursa publica.md


Articole Asemănătoare
2285

Duminica a VI-a după Cincizecime la Mănăstirea Curchi

În Duminica a VI-a după Cincizecime, obștea mănăstirii Curchi dimpreună cu mulțimea de credincioși s-au adunat astăzi, pentru o nouă întâlnire şi comuniune cu Domnul Hristos. După citirea pericopei evanghelice de la Matei IX, 1-8, Părintele Arhim. SILUAN (Șalari), a rostit un cuvânt de învățătură. „Cât de importantă este credinţa unui om, în minunata vindecare […]

Articole postate de același autor
6131

Cum s-a dovedit părintele Rafail a fi un Înger

După regula Sfinţilor Apostoli, preotul care a lovit un om este supus pedepsei canonice şi oprit de la sfânta slujire. S-a întâmplat în anul 1977. Pe atunci părintele Rafail era un ieromonah destul de tănăr, nu de mult hirotonit la Mănăstirea Pecerska din Pskov. Odată, într-o dimineaţă însorită de vară, având o minunată dispoziţie sufletească, […]