Festival raional cu tematică pascală, desfășurat la Sărătenii Vechi, Telenești

1609

În a doua zi de Sfintele Paști, 3 mai 2021, în incinta Bisericii cu hramul ”Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din comuna Sărătenii Vechi, raionul Telenești, a avut loc Festivalul raional, cu tematică pascală ”De la lume adunate”.

În cadrul evenimentului, ansamblul folcloric local - ”Lozioara”, a interpretat cântări pascale întru slăvirea lui Iisus Hristos cel Înviat.

Festivalul, prin care se promovează valorile creștine și sensurile sărbătorilor pascale, a fost organizat cu implicarea Consiliului Raional Telenești, secția Cultură, Tineret și Sport, precum și cu aportul și colaborarea prot. mitrofor Marian Boldescu, protopop de Telenești.


Articole postate de același autor
886

”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale” – Ateneul de cultură și credință, ediția a II-a, desfășurat la Mănăstirea Suruceni

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, a organizat marți, 19 octombrie 2021, cea de-a II-a ediție a Ateneului de cultură și credință ”Biserica Albă”, cu tema ”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale”. Acest concept este orientat către promovarea dimensiunii creştine a culturii naţionale și a spiritualității […]