29 de ani de slujire arhierească a ÎPS Mitropolit Vladimir consemnați prin rugăciune la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

617

Sâmbătă, 21 iulie, în ziua serbării Icoanei Maicii Domnului de Cazani, Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău, astfel, consemnând prin rugăciune cei 29 de ani de slujire arhierească.

În timpul Liturghiei, clerul și credincioșii, în același cuget și simțire liturgică, au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate asupra Bisericii noastre și s-au rugat Maicii Domnului pentru sănătatea și slujirea jertfelnică a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru”, Secretarul mitropolitan și Chelar al Catedralei Mitropolitane Prot. mitr. Vadim Cheibaș a adresat din numele clerului și credincioșilor prezenți, felicitând pe Întâistătător cu prilejul aniversării celor 29 de ani de slujire arhierească:

„Înaltpreasfinţia Voastră,

În zi de aniversară, Nu obosim să Vă adresăm felicitările noastre cordiale, însoțite de nădejdea că și de acum înainte, încă mulţi ani, cu mult spor, Bunul şi Atotputernicul Dumnezeu și Preacurata Maica Sa, Vă vor ocroti și Vă vor îndruma gândurile şi faptele întru buna lucrare şi îngrijire a Viei Domnului şi întru arhipăstorirea poporului doritor de mântuire. Întru mulți, sănătoși și binecuvântați ani, Înaltpreasfințite Stăpâne!”

Tot astăzi, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat în semn de recunoștință mai mulți clerici și ipodiaconi ai Catedralei Mitropolitane cu distincții bisericești.

***

Arhimandritul Vladimir (Cantarean) a fost ales în treapta de Episcop al Chişinăului şi Moldovei la 7 iulie 1989, Prin Hotărârea vrednicului de pomenire Preafericitului Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Pimen şi al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse şi a fost hirotonit la 21 iulie 1989, de sărbătoarea icoanei Maicii Domnului din Kazani. În 1990, a fost ridicat de către Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusiei Pimen la rangul de Arhiepiscop, iar în anul 1992, a fost ridicat de către Patriarhul Moscovei şi a întregii Rusiei Alexei II, la rangul de Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldovei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
353

Întâlnirea duhovnicească „De ce fug tinerii de iubire?”, la biserica USM

Invitatul serii duhovnicești de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM din data de 27 noiembrie 2019 a fost teologul Danion Vasile, unul din cei mai cunoscuți conferențiari români ortodocși ai momentului. Scriitorul Danion Vasile, însoțit de Părintele Valerian Grecu, pătimitor în temnițele comuniste din România, a vorbit tinerilor de la Chișinău despre mai multe […]