Vă invităm într-o călătorie de suflet în inima Sorocii

1298

Miercuri, 25 iulie, zi în care este prăznuită icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirușa) ”, în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și preoți.

Evenimentul este prilejuit de aducerea în Soroca a unei copii cu chipul Maicii Domnului ” cea cu trei mâini” oferită în dar de către obștea Mănăstirii Ciuflea, Catedralei Episcopale din municipiul Soroca.

Din 16 iulie până pe 24 iulie această icoană este purtată pe jos de către slujitori și credincioși, mergându-se în procesiune din Chișinău până la Soroca.

Astfel, biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, în parteneriat cu Agenția de Turism ”Panda Tur” organizează un pelerinaj de suflet în zona Sorocii, care va include:

• Participarea la Sf. Liturghie arhierească în Piața Libertății din Soroca;
• Vizitarea Cetății Soroca și a Lumânării Recunoștinței;
• Vizitarea mănăstirilor Rudi, Nicoreni, Glinjeni și Țigănești.

Înscrierea pelerinilor se face la biserica ”Întâmpinarea Domnului” (str. M. Kogălniceanu, 67, în curtea USM) până pe 23 iulie.

Informații suplimentare la nr. de telefon: 079481586 – preot Octavian Moșin.


Articole postate de același autor
4384

“Aici odihneşte un prost care a trecut prin viaţă fără să ştie de ce trăieşte”

“Aici odihneşte un prost care a trecut prin viaţă fără să ştie de ce trăieşte.” Această pisanie era aşezată deasupra unui mormânt. Dacă într-adevăr cel ce odihnea în acel mormânt trecuse prin lumea aceasta fără să ştie de ce trăieşte, atunci epigraful acesta i se potrivea pe deplin. Noi ne-am putea întreba: ce-am vrea să […]