100 de parohii și școli din republică au primit cărți religioase și rafturi

307

Pe parcursul a șapte luni, de când a demarat proiectul ”Cuvântul lui Dumnezeu împărtășit în fiecare casă”, circa 100 de parohii și școli au primit în dar seturi de carte religioasă și 40 de rafturi pentru cărți.

Prin proiectul inițiat de către Asociația ”Sf. Filaret cel Milostiv”, Iași, România și Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, s-au adunat mai multe cărți și rafturi, care au ajuns în diverse parohii și instituții de învățământ.

Au fost selectate parohiile care nu au încă o bibliotecă de carte religioasă și școlile în care se predă disciplina opțională Religie.

”Mulțumim oamenilor de bună credință de pe ambele maluri ale Prutului, care contribuie la realizarea acestei lucrări atât de necesare, de împărtășire a Cuvântului lui Dumnezeu la cât mai multe suflete. Am început cu parohiile mai modeste și mai îndepărtate de orașe, unde e mai puțin acces la literatura duhovnicească, apoi am ajuns în școli, prioritare fiind cele în care se vorbește despre Dumnezeu. N-am ignorat nici penitenciare, spitale și alte centre de unde am primit solicitări. Cărțile au ajuns, în special, în nordul și sudul republicii, iar unde s-au solicitat rafturi am distribuit 40 de unități.”, a menționat pr. Octavian Moșin, coordonator al proiectului.

În acest an sunt preconizate încă 100 de instituții, care vor beneficia de carte ziditoare de suflet.


Articole postate de același autor
623

Mănăstirea Putna l-a serbat pe Sf. Iacob Putneanul

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat duminică, 15 mai 2022, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna, care l-a serbat pe Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, al doilea mare ctitor al sfântului așezământ și cel care a lăsat scris în Testamentul său ca monahii să lucreze atât la mântuirea proprie, cât și la cea a viei celei de […]


Foto