Un fragment din moaștele Sf. Ignatie din Mariupol la Mănăstirea Hagimus

190

În dimineața zilei de 23 iulie la Mănăstirea Hagimus a fost adus un fragment din moaștele Sf. Ierarh Ignatie de Mariupol. Părticica din cinstitele moaște a fost transmisă în dar sfintei mănăstiri din partea catedralei ”Sf. Irh. Nicolae” din or. Mariupol, Ucraina.

Darul a fost transmis printru-un fost seminarist de la Chițcani, prot. Constantin Chirovici, care își duce ascultarea în parohia ”Sf. Arhangheli” din s. Urzuf, Eparhia Donețk. După transmiterea sfințeniei părintelui duhovnic al mănăstirii, arhim. Andrei (Cotruța), a urmat Sf. Liturghie în soborul sfântului așezământ, după care cei prezenți au avut posibilitatea să se închine sfințeniilor.

Este de menționat faptul că în Mănăstirea Hagimul se păstrează și sunt expuse zilnic spre închinare și alte sfințenii: fragmente din Crucea Mântuitorului și Brâul Maicii Domnului, capul Sf. Melania Romana, precum și peste 70 de părticele din diverse sfinte moaște. Slujba de astăzi a fost deosebită și prin participarea celor 70 de copii ce petrec în tabăra de vară organizată în cadrul sfântului așezământ.

A consemnat pr. Octavian Moșin

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1348

E cea mai bună fiinţă de pe pământ…

M -am născut musulman şi am făcut facultatea de medicină în Iaşi. Nu ştiam nimic de creştinism, doar ceva vag despre Iisus şi Maria, oricum respectam credinţa celorlalţi, însă nu eram religios deloc. În sesiunea de vară, eram peste măsură de stresat şi îngrijorat că nu reuşisem să învăţ tonele de cursuri de la microbiologie. […]Urmăriți-ne pe Facebook!