Actualitate

Săruturi pe frunte

4091

Un rege și-a vizitat ostașii pe front. După ce i-a încurajat și îmbărbătat, a dat mâna cu fiecare. Apoi a rugat generalul să-l ducă și la infirmerie. Sfârtecați, fără mâini, fără picioare, plin de puroi ori de sânge, secerații de gloanțe abia se mișcau în paturi. A trecut pe la fiecare bolnav în parte, i-a întins mâna și l-a felicitat. Când a finalizat îmbărbătările, Regele s-a-ntors spre general, întrebând: „Mai e cineva pe care nu l-am felicitat?” „Mai este unul, într-o rezervă. E paralizat, e mut, orb și surd. Cu el nu veți putea da mâna!”. Regele a mers la patul soldatului inconștient, i-a luat cearșaful de pe față și l-a sărutat pe frunte!

În fiecare zi, încă de dimineață, Hristos vine să-Și viziteze soldații. Le întinde mâna, îi îmbărbătează, le spune cuvinte frumoase. Șterge lacrima orfanului care strigă după pâine. Sărută bătrânilor ochii care s-au lungit de singurătate. Mângâie obrazul micuțului ce e batjocorit în școală de colegi pentru „vina” de a fi creștin. Pansează rana celui ce nu mai poate de durere. Întinde mâna soției părăsite, abuzate, celei cu ochii vineți. După ce îi salută pe toți mai face ceva: sărută pe frunte toți păcătoșii! Pe cei slabi cu defecte ereditare și talente limitate. Pe căzuți. Pe irecuperabili. Pe ratangii ce dansează cu harul.

Ce rege se mai apleacă să sărute un vagabond, o adulterină, un risipitor al bisericii? Ce dumnezeu mai iubește rătăciții? Care dintre ei mai îmbrățișează când îl sărută un Iuda? Cine mai iartă păcătoșii înainte ca ei să ceară?

Nu întoarceți spatele Regelui. E plecat chiar acum în vizită. Să ne pregătim să-i întindem chiar acum amândoi obrajii…

sursa marturieathonita.ro


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
3690

Omul nu trebuie să ca­ute vederile minunate

După vederea lui Hristos ca Dumnezeu adevărat şi după dobândirea cu­noaşterii celei dumnezeieşti, părintele mărturiseşte că nu-L mai căuta pe Dumnezeu, ci căuta să se asemene lui Hristos şi să fie schimbat, prefăcut de către El, pe care Îl cunoştea personal şi duhovniceşte. Ce mare adevăr teologic este acesta! Nu căuta „nici un Dumnezeu necunoscut, […]

Articole postate de același autor
511

12 vorbe de aur ale Parintelui Arsenie Papacioc

1. Vă spun acuma, ca un duhovnic: Nu se supără Dumnezeu pe greşelile noastre atât de mult pe cât se supără dacă suntem nepăsători. 2. Cine se roagă numai când se roagă, acela de fapt nu se roagă. 3. Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea… 4. Aşa să fie un tânăr: un mare […]