Patriarhul Ilia al Georgiei a devenit naşul altor… 800 de copii! (+Video)

2004

Boboteaza este una dintre cele mai mari sărbatori ale anului bisericesc, celebrată cu o deosebită ardoare și tradiții milenare în toată lumea Ortodoxă. În ultima perioadă creștinii ortodocși din Georgia au adăugat la acestea propriul obicei.

Evenimentul a avut loc prima dată pe 19 ianuarie, 2008, iar anul acesta în Catedrala ”Sfânta Treime” Sameba din Tbilisi a fost oficiată o slujbă specială unde Patriarhul Catholicos Ilia II – lea a devenit nașul de botez al aproximativ 800 de copii nou – botezați, ne informează ”Sputnik – Georgia”, autor al video – ului evenimentului.

”Îi felicit pe toți cu ocazia acestei sfinte sărbatori și fie ca grația divină a acestei zile să pogoare asupra tuturor acestor oameni. Întreaga noastră familie este foarte fericită și nespus de bucuroasă că cel de – al treilea copil al nostru a devenit un fiu al Domnului chiar datorită Patriarhului Georgiei și aș vrea să-i mulțumesc pentru acest lucru” a declarat Mariam Lomsadze, mama unuia dintre copiii nou încreştinaţi.

Patriarhul Ilia a promis să boteze fiecare al treilea și următorii copii în familiile care s-au cununat în biserică cu scopul de a îmbunătăți situația națiunii ce se confruntă cu condiții demografice precare. Astfel, numărul de avorturi în Georgia s – a redus la jumătate din 2005 pînă în 2010, cu rata natalității în creștere de 25%. Aceasta oficiere a slujbei de sărbatoare a fost a șaptea la număr, iar finii de botez ai Patriarhului Georgiei numără în prezent mai mult de 32,000 de copii.

traducere şi adaptare Aliona Russu

sursa pravoslavie.ru/english/


Articole Asemănătoare
5152

Sfinţirea vieţii noastre

Poți să te stropești din cap până-n picioare cu apă sfințită și aceasta nu-ți va aduce nici un folos, dacă nu vei trăi urmând îndemnurile conștiinței. Chiar dacă vom bea aghiasmă de dimineață până-n seară, nu ne va fi de folos. Nu așa acționează harul dumnezeiesc. El nu reprezintă o forță impersonală: Dumnezeu îl dă […]

Articole postate de același autor
752

A avut loc darea de seamă pe semestrul II a raioanelor Cahul, Cantemir, Leova și Cimișlia

Marți, 26 iunie 2018, sub conducerea P.S. ANATOLIE, Episcop de Cahul şi Comrat, însoțit de Secretaru Episcopiei Prot. Mitr. Mihail Mungiu și Vicaru Episcopiei Prot. Mitr. Vitalie Zelinschi ,s-a convocat adunarea semestrială a preoților din cuprinsul raioanelor Cahul, Cantemir,Leova și Cimișlia. Darea de seamă pe semestru II anul 2018 a avut loc la Catedrala Episcopală […]Urmăriți-ne pe Facebook!