Patriarhul Ilia al Georgiei a devenit naşul altor… 800 de copii! (+Video)

1897

Boboteaza este una dintre cele mai mari sărbatori ale anului bisericesc, celebrată cu o deosebită ardoare și tradiții milenare în toată lumea Ortodoxă. În ultima perioadă creștinii ortodocși din Georgia au adăugat la acestea propriul obicei.

Evenimentul a avut loc prima dată pe 19 ianuarie, 2008, iar anul acesta în Catedrala ”Sfânta Treime” Sameba din Tbilisi a fost oficiată o slujbă specială unde Patriarhul Catholicos Ilia II – lea a devenit nașul de botez al aproximativ 800 de copii nou – botezați, ne informează ”Sputnik – Georgia”, autor al video – ului evenimentului.

”Îi felicit pe toți cu ocazia acestei sfinte sărbatori și fie ca grația divină a acestei zile să pogoare asupra tuturor acestor oameni. Întreaga noastră familie este foarte fericită și nespus de bucuroasă că cel de – al treilea copil al nostru a devenit un fiu al Domnului chiar datorită Patriarhului Georgiei și aș vrea să-i mulțumesc pentru acest lucru” a declarat Mariam Lomsadze, mama unuia dintre copiii nou încreştinaţi.

Patriarhul Ilia a promis să boteze fiecare al treilea și următorii copii în familiile care s-au cununat în biserică cu scopul de a îmbunătăți situația națiunii ce se confruntă cu condiții demografice precare. Astfel, numărul de avorturi în Georgia s – a redus la jumătate din 2005 pînă în 2010, cu rata natalității în creștere de 25%. Aceasta oficiere a slujbei de sărbatoare a fost a șaptea la număr, iar finii de botez ai Patriarhului Georgiei numără în prezent mai mult de 32,000 de copii.

traducere şi adaptare Aliona Russu

sursa pravoslavie.ru/english/


Articole Asemănătoare
462

De ce aruncăm Crucea în apă de Bobotează?

Este necesară conştientizarea puterii Tainei Botezului: aceasta nu este o simplă ceremonie, ci este o înnoire a firii, o taină prin care omul căzut este restaurat şi capabil să se deschidă lucrării energiilor dumnezeieşti. Prin Botez ne facem părtaşi firii dumnezeieşti şi avem „acces” la Impărăţia cerurilor, care, după căderea protopărinţilor, fusese închisă oamenilor. Cerul […]

Articole postate de același autor


Urmăriți-ne pe Facebook!