Duminica Tuturor Sfinților și Ziua Copilului, marcate la Cruglic printr-o serie de evenimente religioase și culturale

2596

Duminica I după Rusalii, numită și a Tututor Sfinților, a fost o zi specială pentru credincioșii și tinerii parohiei cu hramul «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» din s. Cruglic r. Criuleni, fiind celebrate împreună cinstirea tuturor sfinților, dar și ziua copilului, printr-o serie de evenimente religioase și culturale, organizate cu stăruința Părintelui Paroh, Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu. 

Sărbătoarea a debutat în dimineața zilei cu Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de Părintele Paroh Nicolae Ciobanu în biserica din localitate, iar răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău. 

În cuvântul de învățătură rostit de parohul Bisericii după citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Liturghii, s-a evidențiat relația ce există între Dumnezeu și creștini, cei care Îi păzesc poruncile, și care sunt prieteni și casnici ai Lui. Parohul bisericii s-a adresat celor prezenți cu îndemnul de a face cu toții din țara noastră o țară a prietenilor lui Hristos, a sfinților, a evangheliilor vii, a icoanelor vii tocmite de Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.

Tradițional, la biserica din această localitate, în fiecare an este aniversată Ziua Copilului. Și în acest an a fost organizată această sărbătoare de către Părintele Paroh, care a adunat la Sfânta Liturghie și la activitățile urmate acesteia, sute de copiii împreună cu părinții și buneii lor.

După Sfânta Liturghie, care a culminat cu împărtășirea copiilor prezenți, părintele a împărțit daruri și înghețată tuturor. 

La sfârșit, oaspeții sărbătorii, Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, au susținut un concert de cântare duhovnicească.
După ce au primit daruri din partea părintelui Nicolae, copiii au pictat cu vopsele pe hârtie și cu cretă colorată pe asfalt, iar cei care dispuneau de biciclete au promovat modul sănătos de viață și transportul ecologic, plimbându-se cu bicicletele prin sat. 

A consemnat: Serghei Crudu, teolog


Articole Asemănătoare
2094

Discuții despre familie cu tinerii liceului din satul Cruglic

În cadrul săptămânii familiei, preotul Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic r. Criuleni împreuna cu dna Maria Iachim, profesoara la clasele primare, dar și cu bunăvoința administrației liceului teoretic din s. Cruglic, au avut o întâlnire cu elevii claselor VII – XII -a. Subiectul propus pentru discuție a adunat elevii ce doresc ca viața […]

Articole postate de același autor
4785

E creștinește sau nu a sărbători Revelionul?

Întrebare dificilă pentru creștinii ortodocși din Republica Moldova care parcurg Postul Nașterii Domnului. Chiar dacă o parte din populație se autodezleagă de post, declarând că sărbătorește Crăciunul pe stil nou, adică pe 25 decembrie, marea problemă este că nu poți sărbători religios altfel decât sărbătorește Biserica locală. Or, în spațiul nostru majoritatea comunităților religioase se […]