La începutul Anului nou bisericesc Preasfințitul IOAN al Sorocii a slujit la Catedrala mitropolitană

470

La data de 14 septembrie, în ziua pomenirii Sfântului Simeon Stâlpnicul, dar și la începutul Anului nou bisericesc, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN al Sorocii a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

La această slujbă au participat clericii locașului de închinare, la fel și credincioșii, veniți să exprime, prin rugăciune, mulțumire lui Dumnezeu, pentru toată darea cea bună, primită în anul bisericesc care a luat sfârșit.

Anul bisericesc este împărțit în trei perioade care nu țin de luna liturgică, ci marchează anul în funcție de evenimentul cel mai important care este Învierea Mântuitorului Hristos. De aceea avem o parte pregătitoare numită perioada Triodului, avem perioada Penticostarului care începe cu Ziua Învierii și se continuă până la Duminica Tuturor Sfinților și avem și perioada cea mai largă, perioada Octoihului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba de Te-Deum cu rugăciuni specifice pentru intrarea în noul an bisericesc.

sursa http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
550

Spectacol dedicat Femeii Creștine la L. T. „Alexandru cel Bun” din or. Rezina

Cu organizarea și stăruința Părintelui Stanislav Atamanenco, Parohul Bisericii în construcție cu hramul „Înălțarea Domnului” din or. Rezina, în după-amiaza zilei de miercuri, 25 aprilie 2018, Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău a prezentat un Spectacol Creștin consacrat Praznicului Învierii Domnului și Duminicii Femeilor Mironosițe la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Rezina. La […]