Geniu la 9 ani: fiul unui preot ortodox vrea sa demonstreze ca Dumnezeu exista

1087

Potrivit lui William Maillis, doar o forță externă ar fi creat Universul nostru, iar acea forță externă trebuie să fie Dumnezeu. Unul din scopurile vietii acestui "mic geniu", cu varsta de doar 9 ani, din Penn Township, Pennsylvania, este acela de a dovedi că Dumnezeu există.

William Maillis este cel mai mic copil al lui Peter Maillis, un preot ortodox, și al preotesei Nancy Maillis. Când acesta avea varsta de doar 6 luni, a început să cunoasca numerele. La 7 luni, el a început să vorbească în propoziții complete.
Când a ajuns la 2 ani, putea citi, scrie și face adunari si inmultiri. Tânărul Maillis stăpânea algebra, geometria si trigonometria la vârstă de doar 7 ani. Până atunci, el deja putea citi in greacă și putea înțelege și comunica în limbajul semnelor.

Dupa ce a terminat clasa a 3-a, anul trecut, el a participat atât la clasa a 4-a cat si la liceu, simultan. El a absolvit, de asemenea, unele clase de colegiu. In prezent, participă la Colegiul comunitar al Allegheny County. Anul viitor, părinții săi au in plan să-l înscrie la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh.

Părinții lui spun că au recunoscut darul fiului lor, de cunoastere la nivel academic, din momentul în care a început să identifice numerele, pe cand era doar un copil de 6 luni. Tatal lui crede că fiul său apreciază acest dar de la Dumnezeu și ca "cel mai rău lucru ar fi sa respinga acest dar și să nu vrea sa-l foloseasca pentru binele lumii".

Când a fost întrebat, dacă este intimidat de mediul din colegiu, William a spus că nu il deranjează. Ambiția lui, de acum, este de a deveni astrofizician. El a provocat deja teoriile lui Albert Einstein si Stephen Hawking privind găurile negre, avand convingerea că găurile negre nu ar fi "super-masive". [O gaură neagră supermasivă este o gaură neagră cu o masă uriașă, cuprinsă între 105 și 1010 ori masa Soarelui. Oamenii de știință cred că toate galaxiile, inclusiv galaxia noastră Calea Lactee, posedă în centrele lor găuri negre supermasive. În prezent se pare că există un decalaj în distribuția de masă observată la găurile negre. Masa minimă a unei găuri negre supermasive este de mărimea a 33 de mase solare.] Are convingerea, de asemenea, că Universul este creat de o forță exterioară. Intenția acestuia, este aceea de a dovedi că Dumnezeu există și că El a creat Cosmosul.

Tanarul geniu are deja un nou concept, pe care il numește "gravitație pură", despre care crede că l-ar putea ajuta să-și îndeplinească misiunea în viitor.

Atunci cand William avea varsta de 4 ani, nu a reușit sa ia un test de pregătire pentru admitere, pentru ca nu a putut recunoaste... culoarea gri. Explicația lui a fost aceea că "gri-ul este o umbră, și nu o culoare". Numai după ce un psiholog de colegiu l-a apreciat ca "geniu" și după efectuarea unui număr de teste IQ, a putut fi admis in școala elementară.
Micul geniu ortodox a atras deja atentia presei internationale, mai multe rapoarte pe aceasta tema, pe baza carora a fost realizat si articolul de fata, au fost publicate de People, Church Pop, WRN, USA Today.

sursa lonews.ro

 

Articole postate de același autor
867

Părintele Constantin Necula: Copilăria nu se termină niciodată. Frumuseţea vieţii e că poartă toate vârstele

Preotul Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie de la Sibiu, spune, într-o scrisoare adresată copiilor români, apărută recent în cartea „Lăsaţi Copiii să râdă – 100 de scriitori români pentru Copilărie”, că vârstele merg cu noi toată viaţa şi copilăria nu se termină niciodată, el sfătuindu-i pe copii şi să nu se teamă să […]